Kursus CCTV

Kaedah Pemasangan CCTV

Tue Feb 04 2020 Nur Fadzlin 0 Artikel

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua, bertemu lagi kita di ruangan berikutnya dalam tajuk kaedah pemasangan CCTV. Kali ini saya akan berkongsi maklumat mengenai kaedah pemasangan CCTV .

Read more…

Responsive image

Kursus Pemasangan CCTV : Smart Security & Surveillance IoT 4.0

Wed Aug 12 2020 System Administrator 0 Galeri

Alhamdulillah, selesai sudah Kursus CCTV : Smart Security And Surveillance IoT IR 4.0 di bawah Program Pembangunan Kepakaran (PPK) dan latihan semula (reskilling) tenaga pengajar TVET Malaysia tahun 2020 anjuran IKBN Seri Iskandar.

Read more…

Responsive image

Kesilapan Biasa Semasa Memasang Kamera Keselamatan

Tue Feb 18 2020 Nur Fadzlin 0 Artikel

Terdapat keadaan apabila kamera keselamatan tidak berfungsi dengan betul.Penyebab atau sebab yang paling biasa untuk isu ini adalah kesilapan yang kita lakukan semasa pemasangan peralatan tersebut. Apakah kesilapan-kesilapan ini, dan bagaimanakah kita dapat mengelakkannya? Apakah yang perlu dilakukan untuk menyelesaikan masalah ini jika sudah ada? Bacalah dan ketahui kerana kami mempunyai maklumat dan petua mengenai topik ini.

Read more…

Responsive image

Punca Video Loss di CCTV

Thu Feb 13 2020 Nur Fadzlin 0 Artikel

Vloss (Video Loss) berlaku disebabkan oleh tiada elektrik atau CCTV kehilangan isyarat video dari kabel CCTV ke DVR. Okay kat sini kami nak share antara sebab lain mengapa Vloss selalu berlaku:-

Read more…

Responsive image

10 Tip Memilih CCTV Terbaik untuk Premis Anda

Thu Feb 06 2020 Nur Fadzlin 0 Artikel

Pemilihan kamera CCTV yang tepat dapat menjimatkan wang dan masa anda. Jenis kamera CCTV yang hendak anda pilih bergantung kepada fungsi yang anda mahukan, lokasi, lingkungan ruang yang anda mahu awasi, dan pengetahuan serta kemahiran yang anda miliki. 10 tip ini dapat membantu anda supaya jimat masa berfikir dan membuat keputusan dengan lebih pantas!

Read more…

Responsive image

Sistem Kamera CCTV Digital vs Analog: Mana yang terbaik untuk perniagaan anda?

Mon Feb 03 2020 Nur Fadzlin 0 Artikel

Dengan sistem kamera CCTV yang tak terhitung jumlahnya di pasaran, hampir mustahil untuk menentukan penyelesaian yang terbaik untuk harta komersil anda. Apakah perbezaan analog dan pengurusan digital ?

Read more…

Responsive image

Jenis Jenis Kamera CCTV

Sat Feb 01 2020 Nur Fadzlin 0 Artikel

Ketahui tentang pelbagai jenis kamera keselamatan untuk memasang yang terbaik untuk keperluan anda.

Read more…

Responsive image

Perbezaan antara Kamera CCTV dengan IP Kamera

Thu Jan 30 2020 Nur Fadzlin 0 Artikel

Sekarang ini dipasaran banyak dijual product CCTV dan IP Camera, mungkin masih ramai yang belum tahu apa perbezaannya antara dua jenis kamera tersebut dan kegunaannya. Jika anda ingin membeli antara kamera CCTV dan IP kamera, yang mana menjadi pujaan hati anda? Sekarang mari kita tengok perbezaan kamera CCTV dan IP kamera. Sistem CCTV sudah dikenali lama sejak tahun 1942 lagi. Dahulunya, penggunaan CCTV sangat jarang didapati kerana harganya yang mahal dan hanya segelintir individu sahaja yang mampu membelinya. Sangat berbeza dengan sekarang, yang mana ramai orang diluar sana yang mampu untuk membeli dan oleh didapati dipasaran dengan harga yang mampu milik.

Read more…

Responsive image

Tips Penempatan CCTV Untuk Mengelakkan "Blind Spots"

Sun Jan 26 2020 Mazwin Izzati 0 Artikel

Untuk mengekalkan kamera anda, kanta, dan kebolehpercayaan keseluruhan rakaman anda, kamera CCTV luaran anda mesti cukup tahan lasak untuk menampung kelembapan, pasir, habuk dan suhu yang tinggi. Pencerobohan semulajadi ini boleh menjejaskan kamera anda, serta kualiti imej dan rakaman. Suhu yang melampau atau perubahan suhu boleh menyebabkan habuk atau kelembapan menjejaskan kamera dan memberi kesan negatif pada lensa. Jika lensa anda berkuap atau kotor kerana pencerobohan semulajadi, ia tidak mungkin mempunyai rakaman jelas. Mengekalkan peralatan anda dan memastikan ia tahan lasak dan cukup kuat untuk menahan kuasa luaran adalah sama pentingnya dengan membantu mengekalkan rakaman yang berkualiti tinggi..

Read more…

Responsive image

Pengetahuan Tentang CCTV Yang Perlu Anda Tahu

Fri Jan 24 2020 Nur Fadzlin 0 Artikel

Televisyen litar tertutup (CCTV), juga dikenali sebagai pengawasan video, adalah penggunaan kamera video untuk menghantar isyarat ke tempat tertentu, pada set monitor yang terhad.

Read more…

Responsive image